Αναζήτηση
Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των € 69
loading
badge

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού

Οι ειδικοί μας θα χαρούν να σας συμβουλέψουν σχετικά με την αγορά σας και να βοηθήσουν σχετικά με οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχετε. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email ή τηλεφώνου και να υποβάλλεται το ερώτημά σας.

Καλέστε έναν ειδικό 2661080400

Ώρες επικοινωνίας eshop

Δευτέρα – Παρασκευή 09:30 – 21:00
Σάββατο 10:00 – 15:00

Το Καλάθι μου (0)

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

search
account
cart 0
badge
Αναζήτηση
Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των € 69 2661080400
search
account
cart 0

Φροντίδα & Συντήρηση Κοσμημάτων

Πώς να περιποιηθώ κοσμήματά μου;

Όλα τα κοσμήματα μας θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με προσοχή και  φροντίδα  καθαρίζοντάς τα τακτικά ώστε να διατηρηθεί η όμορφη εμφάνισή τους και να εξασφαλιστεί η μακροζωία τους.

Ασήμι

Το ασήμι οξειδώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα όταν έρχεται σε επαφή με παράγοντες όπως: άρωμα, αλάτι, αέρα, θείο, κρέμες για το δέρμα, λακ, χλώριο και το όξινο ph του δέρματος. Η οξείδωση του ασημιού ως εκ τούτου δεν αποτελεί κατασκευαστικό ελάττωμα αλλά φυσική του ιδιότητα.

Χρυσός

Ο χρυσός δεν οξειδώνεται αλλά μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες μόνο επιφανειακά και ασφαλώς με την κατάλληλη φροντίδα να επανέλθει πλήρως.

Γενικές Προτάσεις

Σας προτείνουμε να μην φοράτε τα κοσμήματά σας κατα τη διάρκεια που κάνετε μπάνιο, κοιμάστε ή κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Πάντα να ανοίγετε το κούμπωμα για να αφαιρέσετε το κόσμημα σας και αφού καθαρίσετε με ένα μαλακό πανάκι να τα τοποθετείτε κουμπωμένα πάλι στην θήκη τους.

Αποθήκευση & Καθαρισμός Κοσμημάτων

Πώς πρέπει να αποθηκεύω τα κοσμήματα μου;

Τα κοσμήματα θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το ηλιακό φως και τη θερμότητα, σε ένα προστατευτικό κουτί με επένδυση. Μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε μια πλαστική τσάντα με φερμουάρ, κατασκευασμένη από Mylar ή πολυαιθυλένιο. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες πολυβινυλίου  (όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στους κάδους απορριμμάτων) καθώς περιέχουν ενώσεις του θείου, οι οποίες οξειδώνουν το ασήμι γρηγορότερα.

Μακροχρόνια φύλαξη κοσμημάτων

Για μακροχρόνια φύλαξη κοσμημάτων αφού τα πλύνετε με χλιαρό νερό και με μια σταγόνα απορρυπαντικό πιάτων τα στεγνώνετε καλά πριν τα  τοποθετήσετε μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι με αεροστεγές ζιπ που τα προστατεύει από την υγρασία και τον αέρα.

Πώς μπορώ να καθαρίσω τα  κοσμήματα μου;

Καθαρίστε τα κοσμήματά σας προσεχτικά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε αραιωμένο νερό και σαπούνι. Αποφύγετε να βρέχετε τα μέρη που αποτελούνται από οργανικά υλικά όπως: ξύλο μαργαριτάρι και δέρμα.

Αν κάποιο κόσμημα είναι αρκετά βρώμικο, τοποθετήστε το σε χλιαρό νερό με μια σταγόνα απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά.

Γυαλίστε μετά απο κάθε χρήση το κόσμημα σας με ένα μαλακό πανάκι.

Καθαρισμός με χημικά

Τα κοσμήματα σας ποτέ δεν πρέπει να εκτείνονται σε υγρά καθαρίστηκα ασημιού η άλλες δραστικές χημικές ουσίες (ακόμη και σε ειδικά καθαριστικά που προσδιορίζονται για τον καθαρισμό κοσμημάτων)

Τα χημικά καθαριστικά μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των κοσμημάτων ακόμα και να διαβρώσουν την επιφάνεια τους. Επίσης μπορούν να διαβρώσουν όλα τα οργανικά και πορώδη μέρη του κοσμήματος όπως πχ (μαργαριτάρι, κοράλλι, οπάλιο, τιρκουάζ) ή να καταστρέψουν στοιχειά όπως δέρμα και ξύλο.